Klubb, galleri och hotell - på ett och samma ställe!

NYHETER

Mellan den 23 mars och 1 april förvandlas Konstfacks galleri till en blandning av konsthappening, hotell, nattklubb och restaurang.

Daniela Auerbach, Makode Bah Linde och Mats Wahlqvist

Förstaårsstudenterna vid konstlinjen på Konstack, Daniela Auerbach, Makode Bah Linde och Mats Wahlqvist, ligger bakom projektet. För 30 kronor natten får du inte bara en sängplats och morgonkaffe – det är klubb hela natten också.

Jag har just bokat en säng hos er. Hur kommer jag att sova?

- Du kommer att sova i galleriet tillsammans med 30 andra personer, vi har 22 enkelsängar. Vill man sova med sin darling kan man boka en svit och då får man en dubbelsäng.

Lite av det ultimata klubbkvällen: middag, klubb och dans. Och så slipper man åka hem!

- Ja, missar du sista tunnelbanan är det bara att ta in på hotellet.

Vad vill ni uppnå med projektet?

- Först och främst vill vi göra en kul happening. Men visst finns det en politisk baktanke och ett motiv. Man kan se det hela som en kommentar till bostadssituationen i Stockholm. Vi vill visa att det går att smälla upp någonting på en plats där folk kan bo. Men det är ju oftast ont om tid innan den stora massan kommer och tar över området.

Hur ser dagsprogrammet ut?

- Middagen serveras vid sjusnåret, sen drar klubbaktiviteterna igång vid niotiden. Räkna med att vi håller på länge. På lördag och söndag serveras det frukost på morgonen. Under veckan har vi bland annat Bollywood Night, dj-battle, movie night och myskväll.

Och åldersgräns?

- Ja, vi serverar ju ingen alkohol till minderåriga men vi kommer inte att stå som tre nitiska dörrvakter vid ingången. Det blir lite ont om tid för det eftersom vi bara är tre som håller i det hela.

Se fullständigt program här

Lovisa Madås

Allt om Stockholm