Indieguden listar tidernas bästa klubbar

NYHETER
Foto: Indierave.se
Terry knyter indienäven.

Om någon ska personifiera hela indierörelsen i Stockholm blir det Terry Ericsson. Han har varit på fler indiedansgolv än du och jag tillsammans. Han var med och startade popfanzinet Sound Affects och har jobbat med Pop, Bibel, Lollipop-festivalen och en massa klubbar. Nu för tiden är han bland annat en av arrangörerna bakom klubben Indierave på Street och nättidningen The Cricket.

Terry Ericssons bästa indieklubbarna genom tiderna:

1. Pet Sounds Bar på Tre Backar

2. Metropolis

3. Panda

4. Indierave

5. Hannas källare – ”mer som ett ställe man hängde på än en klubb”

6. Tuben – ”flera klubbar men det var ju ett indievattenhål”

7. Fritz’s Corner i den gamla squashhallen vid St. Eriksplan. ”Den var ju också legendarisk och kul, och även Studion mittemot. Jag minns när jag sprang mellan de två ställena. Det ena är numera rivet, det andra står såvitt jag vet bara och samlar spindelväv.”

Och om vart man hittar honom just nu om man suktar efter lite indieledsagning:

”Det brukar hänga ihop med de ställen man går på förstås, just nu bor jag ju nästan på Street och gör flera klubbar och arrangemang där, så det blir ofta Street helt enkelt. Sen ligger vårt (Indieraves) stammisfik Copacabana också där. Sen har ju Spy Bar blivit ett nytt vattenhål för de flesta av ens vänner så där hamnar jag ju minst en gång i veckan. I sommar kommer mitt vattenhål bli Danvikstull med omnejd, jag flyttar snart upp på Danviksklippan. Får se vilka ställen som gäller där, morgonfika på Fåfängan kanske?”

Lovisa Madås

Allt om Stockholm

ARTIKELN HANDLAR OM