Dags för tidernas popkryssning

NYHETER

Havet verkar locka fler och fler klubbar. Nu är det Disco Bravos tur att ge sig ut på något som kan liknas vid indievärldens motsvarighet till Monday Bars gigantiska kryssningar. En av arrangörerna är Jonas Thorell.

Foto: Carl Dahlstedt
Kaptenerna

Hej Jonas, vad förknippar du med ordet Finlandskryssning?

- Oj, det ordet förpliktigar verkligen. Heltäckningsmatta, snömaskin på dansgolvet, polerad mässing och så klart den klassiska: GT i blå burk. Sen bör det ju även finnas minst ett coverband.

Vilket är ditt bästa kryssningsminne?

- Senaste gången jag åkte Finlandsfärja var några månader efter Estoniaolyckan när rederierna gav bort biljetter plus att buffén var gratis. Den resan gjorde jag med min dåvarande flickvän och två kompisar med respektive flickvän och jag tänkte ”shit vilka snygga tjejer vi har med oss”. När sen vi skulle ta en hiss på färjan öppnades dörrarna och urtypen för en kryssning, du vet med turboblå ögonskugga och hela paketet, stod där inne. Hon skrek till våra tjejer att de var jävla flator. Indieideal mötte kryssningsideal helt enkelt.

Hur ska det gå när miljoner indiekids invaderar färjan?

- Det ska nog bra. Vi har ju separata biljetter in till vår fest. Du kommer bara in på vår avdelning med speciell biljett. Sen kan ju så klart våra besökare välja att mingla med de andra passagerarna på andra delar av färjan.

Visst hade man kunnat ankra en båt utanför Nacka i stället för att åka till Finland?

- Förmodligen. I höstas var vi lite inne på att köra en båt till Kungsör och festa i någon lokal där. Men vi hittade ingen båt och eftersom jag kommer från Kungsör hade det kanske blivit tillbaka-till-högstadiet-känsla; full bakom en ek någonstans typ.

Till popkryssningen har ni verkligen dränerat Stockholm på band och dj:er.

- Ja, det roliga är att många ringde oss och frågade om de kunde följa med. Det kommer att bli lite som Emmaboda: artisterna och publiken festar tillsammans i härlig indiestämning med knuten näve i luften.

Tror du att alla kommer se ut som Håkan Hellström på er kryssning?

- Man kan alltid hoppas! Ryktet gör gällande att ett gäng har kommit över ryska amiraluniformer. Ju mer uniformer, desto bättre. Eller, kanske inte typ SL-uniformer.

Ni planerar en stor kryssning i november också?

- Ja, vi satsar på att ta över en hel båt. Men då kör vi inte själva, utan gör det i samarbete med några av Stockholms största popklubbar.

Till sist: vilka är dina tre favoritplatser i Stockholm?

- Först måste jag säga min pensionärskuvös, alltså den inglasade balkongen i vår lägenhet. Jag är ju en rätt mysig kille så jag säger Lasse i parken . Till sist klämmer jag i med skybaren på Radisson SAS Royal Viking Hotel vid Centralen, en bar med lite kryssningskänsla.

Läs programmet för Disco Bravos stora popkryssning

Lovisa Madås

Allt om Stockholm