Dags för en ny säsong på stans mesta klubbterrass

NYHETER

Det finns en trappa som får utstå mer slitage än någon annan under sommaren – ja, du har gissat rätt, det handlar om Fredsgatans trappa.

Foto: F12
Jens Segrén och Andreas Höistad ser till att du återigen dansar, dricker dig glad, tappar klackar i trappan och njuter av utsikten på F12 terrassen tills solen går upp.

Att under en sommar inte besöka den sjudande terrassen ett stenkast från den inte superheta Drottninggatan är näst intill otänkbart. Kanske är det utomhusgrejen, kanske är det för att alla dina vänner är där, men mycket beror på att grymma klubbar fixar dito musik. I år har de ansvariga, Andreas Höistad och Jens Segrén, bland annat sett till att klubbterrassan fått ett tak.

Hej Andreas Höistad, vad är nytt för i år?

- Förutom en heltäckande taklösning har vi fixat bättre ljud och ljus. Fredsgatan har som du kanske vet byggts om och vi kommer att ta hand om den första baren vid ingången. Vi kommer att ha dj:er där också fast med ett mer loungigt sound. På fredagar kör vi after work från klockan 17 med utomhusgrill.

Kommer sortimentet i den baren vara annorlunda från terrassen?

- Det blir lite finare sortiment i loungedelen. Mer cocktails.

Och som vanligt är det full fest varje dag?

- Ja. I år benämns dagarna efter vilken musikstil som dominerar. Måndagar går under namnet Electronic och det är klubb Neat som sköter dem. Hiphopklubben B-line, som körde förra året, tar hand om tisdagarna som kallas Breaks and Beats. Rollerboys, Johannes från Rodeo och Måns från Adidas Concept Store, sköter onsdagarna som kallas Rock Boogie Bass. Under sommarens torsdagar blir det house - rätt minimal och ganska tung. Mattias Hedlund från Cocktail Club är med och ordnar dem så räkna med feta utlandsbokningar men även massa bra från den svenska scenen.

- Fredagarna, som heter Disco, bjuder på disco i alla dess former; dammig disco, nydisco, italo. På lördagarna blir det house, somrig och happy. Flera utlandsbokningar är planerade. Vi håller officiellt stängt på söndagarna men kommer ha ett gäng specialevents. Bland annat kommer Raw Fusion att köra en söndag i månaden.

Vilket är ditt bästa minne från terrassen?

- Det är svårt att säga, jag har ju jobbat med det här i sex år nu. Men rent generellt är det i juli när vädret är riktigt bra och sommaren är på topp. En av förra årets absoluta höjdpunkter var kvällen med Miguel Migs.

Du dj:ar själv mycket på klubbar. Vem skulle du helst vilja teama upp med bakom skivspelarna?

- Min dj-kollega och tillika lillebror Ben Jr. Vi spelar väldigt bra tillsammans.

En återkommande fråga är hur man gör får att få ett vip-kort.

- Är det många som frågar om det? Vi är inte så svåra. Men det handlar ju om det vanliga – att vara hos oss ofta och att vara trevlig. Att du är mode- och musikintresserad tar jag för givet.

Vad kommer vi definitivt inte få höra på terrassen i sommar?

- Hitlist-r&b. Vi skippar radioskvalet.

Vilka är dina tre favoritplatser i Stockholm vid sidan av det givna svaret F12?

- Jag gillar Fredshälls klippor på sommaren. Caféerna och restaurangerna runt S:t Eriksplan. Cocktail Club på nätterna.

Lovisa Madås

Allt om Stockholm