Dömd pedofil åtalad för nya övergrepp

Misstänks ha våldtagit och utnyttjat tre pojkar i Stockholmstrakten

NYHETER

Den 45-årige mannen dömdes för sexuella övergrepp på flera små pojkar i Sundsvall.

Efter pedofilskandalen flydde han staden.

Nu är han misstänkt för våldtäkt och sexuellt unyttjande av flera pojkar i Stockholmsområdet.

Under 90-talet dömdes mannen för upprepade övergrepp på flera små pojkar i Sundsvall. Mannen fick avtjäna fängelsestraff och efter det flyttade han från Sundsvall till Stockholmsområdet.

Men det tog inte lång tid innan han föll in i sitt gamla mönster. Redan inom ett år hade han hittat nya offer, skriver Sundsvalls Tidning.

Misstänkt för våldtäkt

Första gången utnyttjade mannen sin sambos son och två andra små pojkar. 45-åringen fick bra kontakt med barnen som tyckte om att sova över hos honom i hans hem i Sundsvall. Men efter att mannen vunnit deras lojalitet, utsatte han dem för sexuella övergrepp.

Den här gången är mannen misstänkt för att ha utnyttjat sina nya vänners barn och brotten ska ha begåtts i Stockholmstrakten där mannen numera är bosatt.

45-åringen ställs i dag inför rätta i Handens tingsrätt. Han är misstänkt för våldtäkt mot barn och grovt sexuellt utnyttjande av en pojke från nio års ålder till dess att han var tolv.

Enligt åtalet ska pojkens storebror som i dag är myndig ha utnyttjats eller ofredats sexuellt av mannen från att pojken var tolv år gammal tills helt nyligen.

Även en vän till pojkarna ska ha blivit sexuellt utnyttjad av 45-åringen för sju år sedan. Pojken var då endast åtta år gammal, skriver ST.

Betalade pojkarna

Enligt kammaråklagare Anne-Marie Nyholm ska mannen ha betalat pojkarna mellan 50 och 500 kronor för att i gengäld få sexuella tjänster. Det var efter att föräldrarna hittat pengar i pojkarnas fickor, som brotten uppdagades.

– Det rör sig inte om regelrätta samlag. Det är beröringar, onani och liknande, säger kammaråklagare Anne-Marie Nyholm till ST.

45-åringen förnekar brott. Om han döms, kan fängelsestraffet blir långt.

– Om han fälls enligt åtalet handlar det om flera år. Exakt hur många är lite svårt att säga, men över tre år i alla fall, säger hon.

Susanna Vidlund

ARTIKELN HANDLAR OM