Ytterligare en anlagd brand på Malmöskolan

NYHETER

Den sedan tidigare utsatta Oxievångskolan i Malmö drabbades igen i morse. Någon startade bränder på två ställen på taket.

– Vi rubricerar det som mordbrand, säger Anders Kristersson, inre befäl i Malmö.

Klockan halvsex på onsdagsmorgonen bröt två bränder ut på Oxievånggskolans tak. En pressening brann och en plastkupol smälte så att brinnande plast rann ner i skollokalerna. Inga personer fanns i lokalerna.

– Bränderna var anlagda. Vi rubricerar det som mordbrand, säger Anders Kristersson, inre befäl i Malmö.

”Samhället har blivit hårdare”

Skolan har tidigare varit utsatt för flera attentat. En brand i november förra året vållades skador för en och en halv miljon kronor.

– Skolan speglar samhället och samhället har blivit hårdare. Vi försöker bemöta det genom att jobba aktivt med socialtjänst, polis och räddningstjänst, säger Ann-Christine Olsson, chef för förskola och skola i Oxie.

Undervisning som vanligt

Eleverna hade redan en inplanerad friluftsdag under onsdagen och på torsdagen fortsätter undervisningen som vanligt.

- Vi stänger aldrig. En eller några personer ska inte få förstöra för alla duktiga elever, säger Ann-Christine Olsson, chef för förskola och skola i Oxie.

Teknisk undersökning

Släckningsarbetet pågick i en och en halv timme, innan man hade fått bukt på branden som startade i en pressening som spänts upp över taket på grund av skolan var under renovering. Under onsdagen gjordes en teknisk undersökning för att försöka hitta spår som kan leda till gärningsmännen.

Titti Jersler