”En otroligt kraftfull skådespelerska”

1 av 2 | Foto: Börje Thuresson
Rolf Lassgård.
NYHETER

Skådespelaren Rolf Lassgård har precis fått beskedet om Johanna Sällströms död när aftonbladet.se når honom.

- Hon var så fantatiskt levande för mig. Vi spelade tillsammans i "Magnetisörens femte vinter". Hon var en energifull, otroligt kraftfull skådespelerska.

- Vi träffades senast i Malmö i somras. Hon var så full av liv.

Liam Norberg minns Johanna

Skådespelaren

Liam Norberg

spelade rollen som 'polismannen Johansson' i "Under ytan" och 'Jon' i "Sökarna 2", där Johanna Sällström spelade 'Johanna'.

– Det har varit en tung morgon, det känns i hjärtat. Förutom en god vän var hon en underbar människa. Det känns så otroligt overkligt, så sorgligt. Det är knappt så man har ord, säger Liam Norberg.

– Hon var en av de absolut bästa skådespelerskorna i Sverige. Hon var så ödmjuk och hade inte det där narcissistiska personlighetsdraget som många skådespelare har. Det var verkligen en förmån att få göra film med henne, men hennes liv är så mycket mer värdefullt än hennes skådespelarkarriär, säger Liam Norberg.

"Rolig, omtänksam och god"

Han berättar om hennes sätt att komma in i rollkaraktärerna:

– Hon hade förmågan att tränga in djupt i sina karaktärer. Hon var inte rädd för att känna smärtan i karaktärerna. Även i "Sökarna 2", trots att det inte var en stor roll, har hon aldrig varit vackrare än i den filmen, både som människa och som skådespelerska. Hon är sin generations bästa skådespelerska, säger Liam Norberg.

– Det där djupet, det är ovanligt. Hon var inte gammal när hon gjorde "Under ytan", men jag minns när jag kom till setet att hon förberedde sig väldigt noggrant. Hon var rolig, omtänksam, hon var en god människa, säger han.

Läs mer:

Simone Söderhjelm, David Nannini Nilsson