Tjejgänget åtalas - slog 20-årig man

Fortsatte med dödshot på nätet

NYHETER

Först blev den 20-årige mannen misshandlad av ett stort tjejgäng. Sedan fortsatte trakasserierna på Lunarstorm.

Nu har fyra tonårstjejer åtalats för flera grova brott.

– Det har varit hemskt under hela hösten, säger en av mannens anhöriga till Punkt SE.

Det var här, på Lomma strand, som mannen misshandlades av tjejerna i somras. Personerna på bilden har inget med artikeln att göra. Foto: JOHAN NILSSON/SCANPIX

Misshandeln ägde rum i Lomma i somras. Den unge mannen var tillsammans med en kamrat på stranden för att bada, då tjejgänget sökte upp honom. Anledningen till misshandeln var att flickorna ville hämnas. Enligt ett obekräftat ryktet skulle mannen ha förgripit sig på två andra tjejer, något som han själv förnekar.

”Helt oskyldig

– Jag är helt oskyldig. Det finns ingen anmälan mot mig. De här ryktena har gått för långt, har mannen sagt i polisförhör.

Enligt åtalet som lämnades in till Malmö tingsrätt i tisdags ska fyra av tjejerna misshandlat mannen med slag och sparkar över hela kroppen.

En av flickorna, en 17-åring från Arlöv, ska även ha försökt hugga honom med en skruvmejsel, men inte lyckats eftersom hon stoppades av vittnen till händelsen.

När några fältassistenter försökte skydda mannen som satt i en busskur, slog tre av tjejerna sönder rutan. Ljudet när busskuren sprack lät som ett pistolskott och mannen trodde han skulle dö, har han berättat för polisen.

Men hämnden slutade inte med misshandeln utan fortsatte efter några dagar senare på internet.

Dödshotad på nätet

Två av tjejerna åtalades även för olaga hot efter att ha hotat 20-åringen på internetchatten Lunarstorm. Bland åklagare Elena Severins bevisning finns bland annat utskrifter från chatten där det står ”nästa gång vi ser dej ska du dö”.

– Det har känts som om det här aldrig ska ta slut. Det var fruktansvärt för honom att bli jagad och slagen av så många, säger en av mannens anhöriga.

Enligt åtalet var det fler än de fyra åtalade flickorna som deltog i misshandeln, men de har inte åtalats, eftersom de är under 15 år.

Den 17-åringa flickan åtalas även för våldsamt motstånd och för grov stöld.

Kajsa Sigvardsson (.se)

ARTIKELN HANDLAR OM