Hämtade tvätt– spårlöst borta

Yasmin, 19, försvunnen en vecka

1 av 3 | Foto: ulf höjer
DE SaknaR sin Yasmin Bästa kompisen Jamilla Montonen, lillasyster Salma och mamma Naima, väntar oroligt på varje livstecken efter Yasmin Sassi som försvann när hon skulle hämta tvätt i tvättstugan.
NYHETER

Yasmin Sassi, 19, skulle bara hämta tvätten.

Hon är nu spårlöst försvunnen sedan en vecka tillbaka.

– Vi uppmanar alla som vet något att höra av sig, säger Torsten Alm vid polisen i Södertörn.

Yasmin Sassi, 19, skulle hämta tvätten i onsdags förra veckan. Sedan dess är hon försvunnen. Spåren slutar vid hissen hemma på Terapivägen i Huddinge.

– Det var helt odramatiskt. Hon sa ”Jag kommer strax, jag ska bara ta upp det sista”, säger hennes syster Salma Sassi, 15.

Telefonen avstängd

När hon inte kommit tillbaka efter en kvart försökte hennes mamma Naima ringa henne på mobiltelefonen.

– Jag ringde två gånger utan att få något svar. Tredje gången var telefonen avstängd, säger hon.

Polisen har sökt med hundar. De har också förhört alla i hennes familj och alla hennes närmaste vänner.

Letandet har hitintills varit resultatlöst.

– Vi kan i dag inte säga om det ligger ett brott bakom. Men det har gått en vecka vilket är besvärande lång tid, säger Torsten Alm vid Södertörnspolisen.

Gifte sig i Marocko

Enligt honom har hennes mobiltelefon inte använts sedan försvinnandet. Inget av sjukhusen i Stockholms län har fått in några icke identifierade patienter som skulle vara Yasmin Sassi.

För ett år sedan gifte sig Yasmin i sitt tidigare hemland Marocko. Sedan dess har hon kämpat för att han skulle få flytta till Sverige. Hon försvann dagen innan han skulle landa på Arlanda.

– Jag förstår om polisen måste utreda om det hänger ihop. Men Yasmin var överlycklig för att skulle komma och ville inget hellre än träffa honom, säger Yasmins bästa kompis Jamilla Montonen, 19.

– Äktenskapet var inte arrangerat. Det var hon som valde att gifta sig med honom efter att de blivit kära. Någon måste ha fört bort henne, säger modern.

Polisen vädjar nu till alla som har information om försvinnandet att höra av sig till vakthavande befäl på telefonnummer 08-401 70 05.

Olle Castellius, Thomas Gustafsson

ARTIKELN HANDLAR OM