Minigrisen Fläckis vräks

Klassas som en sanitär olägenhet

Foto: Lennart Månsson/Bildbyrån
LUKTAR GRIS? Grannarna klagomål på lukten i trapphusen har gett resultat. Nu har miljö- och byggnadsnämnden beslutat att den inte får bo kvar i bostadshuset.
NYHETER

Trots att minigrisen Fläckis går i koppel och har en kattlåda som toalett räknas hon inte som en vanligt husdjur. Enligt miljö- och byggnadsnämden är hon en sanitär olägenhet och får därför inte bo kvar lägenheten.

Enligt grannarna sprider sig lukten av Fläckis ut i trapphuset och dessutom drar hon till sig flugor. En överdrift enligt Fläckis ägare Charlotte Emanuelsson.

– Den luktar mindre än en katt, säger hon.

Sanitär olägenhet

Men det krävs tillstånd från både Jordbruksverket och kommunen för att få han en minigris i hemmet. Och eftersom Fläckis bor i en lägenhet måste även grannarna ge sin tillåtelese - vilket har vållat strid i bostadhuset i Klippan. Men nu har grannarna vunnit. Fläckis har klassats som en sanitär olägenhet av miljö- och byggnadsnämnden.

– Eftersom grannarna klagat och sedan lukten vidimerats av djurinspektören, så har vi ingen möjlighet att låta den bo kvar, säger Ingemar Emgård (m), verksam i miljö- och byggnämndens arbetsutskott.

Inte sett beslutet

Själv har ägarna inte fått se beslutet än, men överväger att överklaga.

– Vi kommer inte att göra oss av med henne, barnen skulle bli så ledsen då. Utan vi får försöka komma på en lösning, säger Charlotta Emanuelsson.

Läs också:

Titti Jersler

ARTIKELN HANDLAR OM