Flirtar med erorna

Au Revoir Simone tog sitt namn från en replik i Tim Burtons film ”Pee-Wee’s Big Adventure”. Den bara råkar vara på franska och har ingenting att göra med feministen Simone de Beauvoir, säger de.
NYHETER

Au Revoir Simone längtar ständigt tillbaka. Tillbaka till det ljuva 1900-talet, tillbaka till barndomen och tillbaka till Sverige.

Det vilar ett nostalgiskt skimmer över Au Revoir Simone. Annie Hart, Heather D’Angelo och Erika Forster låter inte bara fotografera sig i gulaktigt ljus, de klär och klipper sig också som de vore hippies. Men framförallt gör de musik i sann retro-anda.

– Vi väljer ut det bästa från de gamla erorna – harmonier från 60-talet, instrumentering från 70-talet och 80-talets trummaskiner, säger Annie.

Erika vill att det ska låta tidlöst. De drömska inslagen i musiken tror hon är spår av hemlängtan och minnen från en svunnen barndom. De träffades och bildade bandet i New York 2003. Under arbetet med andra albumet, ”The Bird of Music”, som släpps i dagarna, fortsatte de gräva i skivbackar.

– När vi spelade in lyssnade jag mycket på proggrock. Genesis och sådant. Nu är jag väldigt inspirerad av ”Peter Bjorn and John”. Allt på deras album – låtarna, texterna, produktionen – just blows my mind!, säger Heather om de svenska hitmakarna bakom singeln ”Young folks”.

Smickret spiller också över på de unga svenskar som Au Revoir Simone mötte på snabbvisiten i höstas. Det har längtat efter att återse dem.

– De kan orden i våra låtar och dansar och är så snälla och vackra och fint klädda, säger Annie.

Simone om Simone

Läs mer

Louise Jacobson (.se)