TV 4-chef polisanmäld

Programdirektören misstänks för skattebrott och ekonomiska oegentligheter

NYHETER

TV4:s programdirektör Tobias Bringholm och ytterligare tre personer har polisanmälts för skattebrott och andra ekonomiska oegentligheter.

Nu tar Bringholm timeout från jobbet.

Tobias Bringholm tar time out från jobbet som programdirektör på TV4.

Polisanmälan lämnades in på torsdagen enligt Nyheterna i TV4. I anmälan talas det om ”ett antal faktureringar av privat karaktär under Tobias Bringholms tid som vd för produktionskoncernen Metronome”.

Anmälan riktas mot totalt fyra personer som tidigare jobbat för Metronome och dotterbolaget Meter Film& Television.

– Det var vid en intern revision som man har upptäckt misstänkta uppgifter, säger TV4:s vd Jan Scherman till Nyheterna, och konstaterar att den typ av misstankar som framkommit påverkar trovärdigheten.

Lyxrenoveringgar

Men exakt vad Bringholm och de andra misstänks för vill Scherman inte säga.

Gunnar Strömblad, styrelseordförande i Metronomekoncernen, säger att en internutredning av räkenskaperna pågår sedan drygt två veckor. Men han vill på torsdagen inte berätta vad som framkommit hittills.

Enligt tidningen Dagens Medias källor handlar det om lyxrenoveringar av chefsbostäder.

Internutredningen, som även inkluderat externa experter, tillsattes i samband med en chefsrokad på Metronome tidigare i år.

– Det är vd och jag som beslutat att göra en extra noggrann genomgång av bokföringen. Det är den som pågår nu. Vad den resulterar i kommer vi att berätta mer om på fredagsförmiddagen, säger Strömblad.

Meters moderbolag Metronome ägs till 65 procent av den norska mediekoncernen Schibsted. Meter ligger bland annat bakom kända tv-program som Big Brother i Kanal5 och Jeopardy i TV4.

TT