Förlorar kungariket – men vinner drömprinsen

Alexandra gifter om sig med en filmare

1 av 5 | Foto: scanpix
Fru Jørgensen Den tredje mars blir prinsessan Alexandra fru Jørgensen. ”Det är riktigt romantiskt”, säger Karin Heurlin, hovreporter på Berlinske Tidende.
NYHETER

Martin Jørgensen är ung, oförskämt snygg, och stal prinsessan Alexandra.

Ändå beter sig prins Joachim som om de vore dödspolare.

Aftonbladet berättar historien om filmaren som vann ett danskt prinsesshjärta.

När prinsessan Alexandra gifter sig med Martin Jørgensen i Köpenhamn 3 mars förlorar hon kungariket. Men vinner drömprinsen.

Hon degraderas till Alexandra Christina, och tituleras ”grevinna av Frederiksborg” eller helt enkelt ”fru Jørgensen”. Visserligen får hon behålla sitt apanage, men hon måste samtidigt betala skatt och sänker därmed sin inkomst betydligt.

– Det är riktigt romantiskt att hon väljer honom oavsett det, säger Karin Heurlin, hovreporter på danska tidningen Berlinske Tidende.

Alexandras närmaste gläds med henne. Martin har inte bara charmat hennes vänner och de två sönerna Nikolai och Felix. Även exmaken sägs bete sig som om Martin vore en gammal barndomskompis.

Gjorde high five

För någon vecka sedan sågs prinsen och hans efterträdare på nattklubben Wasa. De tycktes ha mycket trevligt ihop och gjorde ”high five”, enligt flera gäster.

Därtill lånar Joachim ofta ut sin bil till Martin.

Martin och Alexandra firade dessutom nyår med prins Joachim och hans nya flickvän.

Och nu sägs det att Alexandras exmake är en av de 120 inbjudna till det superhemliga bröllopet.

– Jag tror att han är det. Alexandra har sagt att Joachim är glad för hennes skull och de verkar trivas bra ihop, säger Karin Heurlin.

Prinsessan Alexandra och filmaren Martin Jørgensen har länge haft ett gott öga till varandra.

När Martins pappa, den kände filmaren Jacob Jørgensen, i slutet av 90-talet gjorde en film om prins Joachim var Martin med i filmteamet.

När han för första gången träffade prinsessan Alexandra, 42, på slottet Schackenborg blev han så tagen av hennes utstrålning att han utbrast:

– Henne knycker jag.

Djupt förälskad

Alexandras intresse vaknade betydligt senare. Hon påstås ha blivit djupt förälskad i den unge fotografen i samband med filmandet av Unicefdokumentären ”Världens barn” 2003.

Då besökte Alexandra bland annat Italien och Thailand som Unicefambassadör. Bakom kameran fanns den unge Martin Jørgensen.

Ett år senare var skilsmässan mellan prins Joachim och prinsessan Alexandra ett faktum.

Kort därefter blev förhållandet mellan Martin Jørgensen, 28, och prinsessan Alexandra offentligt.

– Martin friade som sig bör, sa Alexandra och syftade på att han gått ner på knä.

Trots inkomstminskningen kommer paret att leva gott.

Fick lyxvilla vid skilsmässan

De bor redan i en lyxvilla i Köpenhamn som Joachim köpte till Alexandra innan skilsmässan blev officiell.

– Alexandra kommer att behålla en del av sina protektorat, säger hovmarskalk Olle Ullerup till BT.

Den man som fångat Alexandras hjärta beskrivs som en glad och charmig kille med kvinnotycke, utrustad med en stor portion självförtroende.

– Han är väldigt omtyckt men hemlighetsfull. Vi vet inte så mycket om honom ännu. Om någon reporter tilltalar honom säger han inget utan ler bara sitt vackra leende, säger Karin Heurlin.

Martin Jørgensen föddes 1978 och växte upp tillsammans med mamma, pappa och två syskon i en villa i stadsdelen Valby i Köpenhamn.

Redan i åttaårsåldern var han fast besluten att gå i pappans fotspår och göra film och tv. Under grundskoleåren gick han i Ingrid Jaspersens privatskola. Där kände alla till honom, speciellt flickorna.

– Han var mycket populär och lite ouppnåelig. Han var ju en snygg kille redan då. Och han blev lätt bekant med många eftersom han var social och glad, säger en tjej i hans klass till BT.

Betalar underhåll

I samband med att han gick ut nian, som 16-åring, blev han pappa till en liten flicka som fick namnet Emelie. Dottern har aldrig haft någon kontakt med sin pappa – utöver det underhåll han betalar varje månad.

Efter grundskolan blev han lärling hos den välkände reklamfotografen Jacob Mydtsskov och har sedan dess jobbat med en rad tv- och filmproduktioner.

Martin Jørgensen är inte bara populär bland Alexandras bekanta. Också prins Joachims närmaste vänner, som tagit in Martin Jørgensen i den exklusiva kompiskretsen, strör lovord över honom:

– Martin är vidunderlig, en fantastisk kille.

Hämtar på dagis

För sina vänner har Martin berättat att prins Joachim ofta kommer på besök i deras hem, på Svanemöllevej, för att besöka sina söner.

Martins goda förhållande till sönerna Nikolai och Felix har troligen bidragit till att få Alexandra på fall.

– Dessutom är han snygg och verkar snäll så det finns nog många kvinnor som inser varför hon fastnat för honom, säger Karin Heurlin.

Martin är ofta den som kliver upp på morgonen och skjutsar Nikolai och Felix till skolan.

Han är engagerad i deras fritidsintressen och de tre tar gärna en cykeltur tillsammans.

Efter att paret tillkännagett det kommande bröllopet hämtade Alexandra småprinsarna Nikolai och Felix i skolan i sin silverfärgade Audi Cabriolet.

– Prinsarna är mycket glada, sa hon.

Om Alexandra och Martin planerar gemensamma barn får de skynda sig.

– Det finns inte mycket tid. Hon är 42 år nu, säger Karin Heurlin.

Hårt festande prins

När skilsmässan mellan Alexandra och prins Joachim först blev känd var sympatierna på Alexandras sida. I medierna publicerades bilder av en hårt festande prins Joachim. Men när det avslöjades att Alexandra och Martin var ett par började spekulationerna. Det pratades om att de inlett ett förhållande före skilsmässan.

– Hennes otrohet krossade äktenskapet och fick prinsen att söka hjälp i flaskan, säger flera personer i hans omgivning enligt Ekstrabladet.

Annika Sohlander