"Vi dansar oss svettiga till Depeche"

NYHETER

Du får tusen spänn – hur bränner du dem på stan i kväll? Lasse Lindh, 32 , aktuell med singeln “Varje litet steg”.

Foto: ANDREAS LENNARTSSON
Lasse Lindh börjar kvällen med att slira nerför Karlbergsvägen på sin cykel – i bara t-shirt.

Jag tjackar två flaskor vitt vin, steppar sen hem och gör Caesarsallad till mig och min gäst från Norrland. Glada i hågen bojkottar vi sen snöstormen och slirar nerför Karlbergsvägen på min cykel. Dumt nog i bara t-shirts eftersom han hårdkokt säger att det bara är wimps som cashar i garderoben.

Vi sveper ett par snabba öl på sunkiga Hot Company innan vi trampar vidare till KGB. Där upptäcker jag att jag glömt mitt kort så han får koffa upp när vi blåfrusna och djävliga attackdricker två tequila, återfår vår färg och dansar oss svettiga till Depeche Mode.

Nu mår jag som en prins men eftersom han har dubiös smak och inte helt gillar bleka tjejer med svart hår vill han gå vidare. Så vi dumpar cykeln och tar tuben till Söder och Gondolen där vi dricker stans godaste Kamikaze. Nu föreslår jag ungefär 20 ställen vi kan gå till men han har bara hångel i ögonen så motvilligt följer jag med till Patricia, där jag (av bra skäl!) inte varit sen jag var 12! Här tvingas jag stöddansa med min vän till 50 Cent innan han försvinner bort med något blont.

Själv hamnar jag i en märklig diskussion med en biffig grek om huruvida jag är värd att spöa upp eller inte. När han bestämt sig för att jag inte är det inser jag att min kompis är long gone och att sista t-banan gått. Så kortlös och allmänt miserabel biter jag ihop och frysjoggar hem till Odenplan där jag dör en smula framför ett Seinfeldavsnitt.

Lasse Lindhs tusenlapp

Tidigare tusenlappar

Aftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM