Kirurgen stängd i minst 2 veckor

”Kan inte ansvara för patienternas säkerhet”

”Det är omöjligt att få hjälp på vårdcentralen, därför hoppas vi att det går bättre här”, säger Enuasri Abdel som är där med Dottern Majda, 7.
NYHETER

Barnens säkerhet kan inte garanteras på Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Därför stoppas all planerad kirurgi – på obestämd tid.

Foto: LOTTE FERNVALL
Astrid Lindgrens barnakut på Karolinska sjukhuset.

Astrid Lindgrens barnsjukhus har sedan i onsdags nekat patienter vård. Som Punkt SE tidigare har berättat är sjukhusets alla planerade operationer inställda.

– Jag kan inte längre ta ansvar för patienternas säkerhet, därför har vi stoppat all planerad kirurgi för att kunna frigöra andra vårdplatser. Det här är den enda lösningen, säger divisionschef Peter Graf.

Oklart hur länge det är stängt

Hur länge sjukhuset kommer ha sin planerade kirurgiska verksamhet stängd, vet inte ledningen vid Karolinska universitetssjukhuset i dag.

– Hela vecka åtta har vi stängt och vecka nio brukar vi normalt dra ned på verksamheten för att det är sportlov. Sedan får vi se hur det utvecklar sig, så angående vecka tio vet jag inte hur det blir, säger Graf.

Även Sachsska har problem

Även Sachsska barnsjukhus vid Södersjukhuset arbetar under hård belastning.

– Det är väldigt mycket nu men vi klarar det, säger informationschef Ulrica Franzén.

Södersjukhusets problem vid akutmottagningen fortsätter.

– Vi behöver verkligen fler vårdplatser. Men jag tror att det vi kommer att få det snart och avlasta belastningen på personalen, säger Ulrica Franzén.

FAKTA/Hit kan du ta ditt sjuka barn

Läs också:

Anders Wallin