Grov skadegörelse hos MC-klubben Outlaws

Värmlänning misstänkt för flera brott

Foto: Scanpix
Stoppad efter biljakt Sju personer greps efter ett inbrott hos MC-gänget Outlaws. En av dem var en 32-årig man från Värmlands län.
NYHETER

En man från Värmland greps på söndagen för stöld och grov skadegörelse mot MC-klubben Outlaws lokaler. Mannen har anknytning till MC-klubben Bandidos.

Vittnet som ringde polisen hade sett flera personer klättrade ut och in genom ett fönster i Outlaws lokaler i Storvik utanför Sandviken. Inbrottet skedde vid tjugo i två på söndag eftermiddag.

Stoppades på E4:an

När polispatruller skickades till platsen så mötte de en bil som misstänktes för inbrottet och de följde då efter den. På E4:an mellan Gävlebro och Hyttöavfarten stoppades flera bilar och flera personer greps och fördes till polisstationen. En hammare, ett knogjärn, en skyddsväst och en kniv hittades i bilarna.

Bandidos inblandade

Totalt togs sju personer in till förhör och de har anknytning till MC-klubben Bandidos. En 32-årig man från Värmland sitter nu gripen misstänkt för förberedelse till grov misshandel, stöld och grov skadegörelse. Förutom från Värmland så hörde personerna hemma i Stockholm, Västra Götaland, Halland och Västerbotten. Den senare är även misstänkt för brott mot knivlagen. Varför gruppen bröt sig in i lokalerna är oklart och polisen har nu påbörjat en utredning kring det.

Frida Sjödin