Grov skadegörelse hos MC-klubben Outlaws

Västerbottning misstänkt för stöld

Foto: Scanpix
Stoppad efter biljakt Totalt sju personer greps efter ett inbrott hos MC-gänget Outlaws. En av dem var en 24-åring från Västerbottens län.
NYHETER

En man från Västerbotten greps på söndagen för stöld och grov skadegörelse mot MC-klubben Outlaws lokaler. Mannen har anknytning till MC-klubben Bandidos.

Vittnet som ringde polisen hade sett flera personer klättrade ut och in genom ett fönster i Outlaws lokaler i Storvik utanför Sandviken. Inbrottet skedde vid tjugo i två på söndag eftermiddag.

Hammare, knogjärn och kniv hittades

När polispatruller skickades till platsen så mötte de en bil som misstänktes för inbrottet och de följde då efter den. På E4:an mellan Gävlebro och Hyttöavfarten stoppades flera bilar och flera personer greps och fördes till polisstationen. En hammare, ett knogjärn, en skyddsväst och en kniv hittades i bilarna.

Tillhör Bandidos

Totalt togs sju personer in till förhör och de har anknytning till MC-klubben Bandidos. En 24-årig man hör hemma i Västerbotten och han är nu misstänkt för förberedelse till grov misshandel, stöld, grov skadegörelse och brott mot knivlagen. De andra personerna är från Stockholm, Västra Götaland, Halland och Värmland. Varför gruppen bröt sig in i lokalerna är oklart och polisen har nu påbörjat en utredning kring det.

Frida Sjödin