Ungdomar kastade gatstenar på bussen

"De tror att de är tuffa. De har nog bara tråkigt"

Foto: EMIL MALMBORG
Mahmoud El-Saleh, Khaled El-Masri och Omar Halawani om killarna som de själva sett kasta sten mot både bussar och lägenheter.
NYHETER

Stenen krossade bussens ruta. Nu bevakar polisen området och busslinjerna 5 och 35 i Malmö riskerar att dras in.

– Vi ser allvarligt på händelsen och har i samråd med vårt skyddsombud beslutat att ställa in all trafik till och från Rosengård om det händer igen, säger Hans Nilsson, driftchef på bussbolaget Arriva.

Foto: SKÅNSKA DAGBLADET

Det var i söndags kväll som fem bussar i Malmö utsattes för stenkastning. Fyra av bussarna trafikerar linje 5 och 35 genom Rosengård och en trafikerar linje 4 till Klagshamn. En av bussarna, på linje 5, fick en ruta krossad av en stor sten modell gatsten. Turligt nog befann sig ingen passagerare i närheten av den flygande stenen och glassplittret.

– Vi har vidtagit vissa åtgärder och platsen kommer att vara bevakad, men mer än så vill jag inte berätta, säger Börje Aronsson, närpolischef i Rosengård.

Varken vittnen eller signalement

Stenarna kastades från både vägkanten och broarna över Amiralsgatan. Polisen har varken vittnen eller signalement på gärningsmännen, men tror att det är ungdomar som ligger bakom.

– Det är skrämmande eftersom barn inte tänker ett steg längre på konsekvenserna det kan få. Om chauffören får en sten i huvudet skulle det kunna orsaka en stor trafikolycka, säger Börje Aronsson.

Rosengård har tidigare haft problem med stenkastande ungdomar. Men enligt närpolischefen har det varit lugnt det senaste året.

"De tror att de är tuffa"

Mahmoud El-Saleh, Khaled El-Masri och Omar Halawani går på högstadiet i Rosengård och har själva sett klasskompisar som kastat sten.

– Det är killar från 13 år och uppåt. De tror att de är tuffa men det är de inte. De har nog tråkigt och vill göra något roligt, säger de.

Bakgrund/

Nadia Bhere, Maria Wernhult (.se)

ARTIKELN HANDLAR OM