Brevbombaren fast i England

Enstöring misstänks för attentaten

Foto: scanpix
Husrannsakan Brittisk polis säkrar bevismaterial efter husrannsakan hos den misstänkte 27-åringen i Cambridge.
NYHETER

LONDON

På två veckor exploderade sju brevbomber på olika platser i södra England.

Nu har en 27-årig enstöring gripits misstänkt för attentaten.

Foto: scanpix
Misstänkt 27-årige Miles Cooper misstänks vara den efterlyste brevbombaren som skickat i väg ett antal explosiva försändelser. Sju stycken har hunnit explodera och skada nio människor.

Invånarna på gatan i Cherry Hinton är chockade över att deras granne Miles Cooper misstänks vara Storbritanniens mest efterspanade man.

– Han har aldrig spelat hög musik och vi har aldrig blivit störda av grabbgäng i bilar, eller så. Han är en mycket trevlig, tyst pojke, säger grannen Shelley Thurston till The Guardian.

Södra England

Mellan 18 januari och 7 februari detonerade sju brevbomber i södra England och Wales. Nio personer skadades av sprängladdningarna som riktades mot företag i säkerhetsbranschen.

Flera av bolagen arbetar med olika trafikövervakningssystem, som fartkameror och Londons trängselavgifter. Polisen misstänkte därför att en ilsken bilist låg bakom dåden.

Hängiven cyklist

Men Miles Cooper beskrivs av grannar som en hängiven cyklist. 27-åringen arbetar som vaktmästare på en skola och sågs sällan med några vänner.

– Han har varit en ensam pojke i hela sitt liv, säger hans morbror Peter Mepham till Daily Telegraph.

Polisen uppger att de spanat på Miles Cooper i flera dagar, men vill inte gå in på dennes eventuella motiv till att skicka bomberna.

Jens Kärrman