Två män efterlysta för tågattentatet

Hoppade av tåget femton minuter före explosionen

Foto: afp
NYHETER

Tågattacken krävde minst 67 människors liv.

Nu jagar polisen två män för inblandning i dådet.

I dag släppte polisen bilder på de efterlysta.

Foto: ap
Efterlysta.

Kort efter att männen klivit på tåget i New Delhi började de argumentera med konduktören. Enligt polismannen Sharad Kumar sa männen att de tagit fel tåg och krävde att få bli avsläppta. De fick sin vilja igenom. Femton minuter senare skakades tåget av explosioner som utlöste en kraftig brand i två av vagnarna.

Plastflaskor med fotogen

Panikslagna skrikande människor kämpade för att ta sig ut genom tågets fönster men hindrades av fastspikade ribbor.

– Vi kunde inte rädda någon. De skrek på insidan men ingen kunde ta sig ut, sa räddningsarbetaren Rajinder Prasad, enligt BBC.

Minst 67 människor brändes till döds. De flesta av dem pakistanier.

I andra tågvagnar hittade polis senare fjorton plastflaskor fyllda med fotogen, två resväskor med explosivt material samt digitala timers.

En person har gripits, misstänkt för inblandning i attentatet och nu söker polisen ytterligare två. Bilder på männen har släppts men identiteten på de efterlysta är inte känd.

Hindra fredsprocessen

Katastrofen inträffade ombord på Vänskapsexpressen mellan Indien och Pakistan och misstankar finns att attentatsmännen ville hindra fredsprocessen mellan de båda länderna.

– Indiens och Pakistans regeringar tänker inte tillåta förövarna till den här händelsen att nå sina mål, sa Pakistans utrikesminister Khursheed Kasuri som i dag besöker Indien för fredssamtal, enligt BBC.

Webb-tv: Vittnen om skräckfärden

Läs också

Johanna Melén