Kvinna dödad i krock i Södertälje

NYHETER

Kvinnan hade inte en chans när lastbilen backade mot henne.

Hon dog direkt under lastbilens hjul.

Enligt uppgifter till aftonbladet.se har kvinnan cyklat, i ett bostadområde, på Granövägen och blivit påkörd av en lastbil.

- En kvinna avled. Jag antar att hon var en gångtrafikant, eller så cyklade hon. Larmet kom in till oss 11.31 och det har varit rörigt där eftersom de anhöriga kom till platsen, säger Marie-Louise Nilsson vid LKC i Stockholm till aftonbladet.se.

Den äldre kvinnan var ute och rörde sig i Hovsjö och såg fordonet komma backande mot henne, men hann inte undan. Hon krossades under hjulen och avled omedelbart vid lunchtid i dag.

Chauffören såg henne inte och när han började backa hade hon ingen chans. Enligt uppgift avled hon omedelbart när hon krossades av hjulen, uppger lt.se.

Flera anhöriga till den dödade kvinnan fanns i området. Efter olyckan samlades de upprörda och chockade på olycksplatsen. En uppretad stämningen uppstod när de ville ta sig igenom avspärrningarna och fram till sin döda familjemedlem.

- Vi har fått in föraren till fordonet i en ambulans. Det är lugnt på platsen och det finns ingen fara för lynchning eller något i den stilen, säger polisens länskommunikationscentral i Stockholm.

Mer info inom kort

Victor Melander, Emma Löfgren