Habo Finans avvecklas

Peter Rosendahl gick med på likvidation

NYHETER

Vid en extra bolagsstämma i Habo Finans på tisdagskvällen fattades beslut om att avveckla det skandalomsusade bolaget.

- En begäran om att bolaget ska träda i likvidation kommer att lämnas in till Bolagsverket, säger Habo Finans advokat Jonas Ågren till TT.

Den brottsmisstänkte förre vd:n Peter Rosendahl, som är storägare i bolaget, har tidigare avvisat styrelsens förslag om att bolaget bör avvecklas.

- Han har nu gått med på det och bolagets styrelse beslutade om att bolaget ska träda i likvidation, säger Jonas Ågren.

En likvidator kommer nu att utses och denne tar då över ansvaret för bolaget från styrelsen.

- Jag tror att likvidatorn i så fall kommer att begära bolaget i konkurs eftersom det finns så mycket fodringar på bolaget, säger Jonas Ågren.

Enligt Jonas Ågren kan fodringarna uppgå till som mest 70 miljoner kronor.

Peter Rosendahl har enligt egen utsago köpt fotbollsproffset Erik Edmans aktier och är majoritetsägare i bolaget.

Rosendahl har polisanmälts av Habo Finans styrelse och kammaråklagare Bengt Svensson i Jönköping utreder brottsmisstankarna om grovt bokföringsbrott och grov trolöshet mot huvudman. Finansinspektionen har inlett en undersökning om Habo Finans bedrivit otillåten värdepappershandel i Sverige.

Habo Finans presenterade nyligen dokumentation om bolagets verksamhet för 2005, som visar att bolaget då förvaltade 60 miljoner kronor åt 780 kunder. Vad som hänt under 2006 vet inte styrelsen. Den informationen har den brottsmisstänkte vd:n Peter Rosendahl ännu inte lämnat ifrån sig.

Tidigare artiklar

C-G Ström/TT