Sallén vann efter förlängning

Kopplade greppet i basketåttondelen

NYHETER

Sallén Basket har kopplat greppet efter den första åttondelsfinalen.

Men det krävdes förlängning hemma i Fyrishov innan Uppsalalaget kunde gå segrande ur matchen mot Akropol.

Sallén chockstartade och var i ledning med 13-0 innan gästerna vaknade liv. Resten av matchen blev en jämn historia där gästerna faktiskt såg ut att vinna. Men med 4,5 sekunder kvar så kunde matchens lirare, Thomas Jackson, kvittera till 75-75 med två straffar.

Akropol fick sista chansen att avgöra, men Gerald Riley missade sitt skott och matchen gick till förlängning. Precis som under ordinarie tid blev förlängningen helt jämn, men en femte foul på Gerald Riley fick gästerna ur balans och Sallén kunde till slut vinna den så viktiga första slutspelsmatchen.

Tagna av stundens allvar

– I början på matchen är vi inte med, kanske tar vi det inte på allvar eller är tagna av stundens allvar. Men sen kommer vi tillbaka och har momentum i matchen, och jag tycker nog att vi skulle ha vunnit där, säger Akropols coach Olle Lundén till sportbladet.se.

Matchens stora, men ändå lilla, lirare var utan tvekan Thomas Jackson. Blott 175 centimeter lång stod amerikanen för hela fem returer, men det var ändå med sina 25 poäng som han avgjorde kvällens match. Precis när Akropol såg ut att rycka ifrån så var det Jackson som tog laget tillbaka, och till slut även punkterade matchen med säkert straffkastskytte. Tack vare detta har nu Uppsalalaget två matcher på sig att försöka avgöra den här åttondelsfinalen.

– Thomas ledde laget på ett föredömligt sätt idag. Han sätter viktiga straffkast när det behövs, och gör också poäng i avgörande lägen, säger Salléns coach Christer Stjernborg till sportbladet.se

Magnus Jansson ([email protected])