Knivhöggs efter misslyckat sex

28-årig kvinna attackerade pojkvännen - åtalas för försök till dråp

1 av 2 | Foto: polisen
Kvinnan knivskar sin pojkvän efter sexakten.
NYHETER

Den 28-åriga kvinnan var missnöjd med parets sexakt.

Då högg hon kniven i sin 40-årige pojkvän.

I går åtalades hon för försök till dråp.

Exakt vad som hände en tidig morgon i början av januari är fortfarande oklart.

Bland polisens beslagtagna föremål finns en blodig kniv och en skarpladdad pistol.

Paret hade varit tillsammans i drygt ett år och i förhör har båda berättat att kvinnan var missnöjd med den sexakt de hade kvällen innan. Enligt mannen blev den 28-åriga kvinnan så rasande att hon greppade en kniv - och högg honom i bröstet. Kvinnans minderåriga barn blev vittne till dramat.

När ambulanspersonal kom till parets lägenhet var mannens tillstånd mycket kritiskt.

Opererades akut

Norrländska socialdemokraten skriver att han var medvetslös, hade lågt blodtryck och låg puls. Kniven hade gått in i bröstkorgen och höger lunga. Mannen opererades akut och klarade sig.

Kvinnans version till den dramatiska händelsen var att mannen efter den misslyckade sexakten hotade henne med en pistol. Hon försökte fly lägenheten och på vägen ut fick hon tag i något som hon trodde var en penna eller gaffel som hon högg pojkvännen med. Sedan gömde hon föremålet - som visade sig vara en kniv - i ett klädskåp i sovrummet där polisen senare också hittade det blodiga vapnet.

Mannen förnekar att han hotat kvinnan med pistol men erkänner att han hade ett vapen som han ska ha fått av en vän. Pistolen har nu beslagtagits. Den var laddad med åtta skarpa skott.

Greps på platsen

Den 28-åriga flickvännen greps på platsen och fördes till polisstationen tillsammans med sitt lilla barn.

Kvinnan sitter fortfarande häktad och i går åtalades hon vid Luleå tingsrätt för försök till dråp. Kammaråklagare Karin Hansson skriver, enligt Norrbottens-Kuriren i stämningsansökan att kvinnan ”försökt beröva mannen livet genom att uppsåtligen med kraft hugga honom med kniv genom huden, bröstkorgen och in i höger lunga”. Vid en fällande dom yrkar åklagaren att kvinnan ska utvisas ur landet. Den misstänkta har hela tiden nekat till brott. Hennes barn har tagits om hand av de sociala myndigheterna, skriver NSD.

Rättegången inleds i nästa vecka.

Johanna Melén

ARTIKELN HANDLAR OM