”Det har varit stor ruljans på kvinnor”

Mycket pengar i omlopp i sexhandelshärva

NYHETER

Utredningen mot det skånska koppleriparet från Teckomatorp drar ut på tiden.

Men redan nu står det klart att sexhandeln rörde sig om mycket stora pengar.

Det har gått tre månader sedan polisens traffickinggrupp slog till mot det skånska paret i Teckomatorp. Den 42-årige mannen och hans 27-åriga hustru har suttit häktade i Stockholm sedan dess.

Ett tiotal rumänska kvinnor utnyttjades i härvan och såldes som prostituerade på Malmskillnadsgatan i Stockholm. Polisen misstänker att sexhandeln styrdes av paret från deras lägenhet.

– De har styrt och organiserat sexhandeln och sedan tagit del av inkomsterna, säger Jonas Trolle, traffickingpolis i Stockholm.

Haft många kunder

Hur mycket pengar det skånska paret tjänade på sexhandeln vill Jonas Trolle inte gå in på, men inkomsterna har varit större än vad polisens traffickinggrupp är vana vid.

– Det har varit en stor ruljans på kvinnorna och det verkar som om de har haft många kunder, säger Jonas Trolle.

Vid razzian i november greps nio personer. I dag sitter fortfarande sju av dem häktade och misstankarna kvarstår mot dem som släppts.

Omfattande utredning

Men eftersom utredningen är väldigt omfattande kommer det dra ut på tiden innan åtal väcks mot någon av de inblandade. En normal utredningstid för ett sånt här ärende är fyra till sju månader, men på grund av att flera inte har svenska som modersmål och det stora antalet inblandade personer kommer det att dröja innan utredningen är färdig.

– Jag tror det tar åtminstone ett par månader till.

Kvinnorna är omhändertagna och har fått stöd och hjälp via Socialtjänsten.

FAKTA/Detta har hänt

Trafficking

Kajsa Sigvardsson (.se)