Livstids fängelse för mord på sambo

Foto: thomas Friström/MediaBasen
BROTTSPLATSEN Här i idylliska villaområdet i Lerberget hittades kvinnan död på golvet av en anhörig.
NYHETER

Det var i slutet av juli som en kvinnan hittades mördad i sin villa i Lerberget utanför Höganäs.

I dag dömdes hennes exsambo till livstids fängelse i hovrätten.

Den 56-åriga kvinnan hittades i slutet av juni 2006 ihjälstucken med kniv i sin villa i bostadsomådet i Lerberget. Misstankarna föll genast på hennes ex-sambo som var försvunnen och efterlystes internationellt.

Efter att ha varit försvunnen i ett par veckor steg han in på polisstationen i Helsingborg och överlämnade sig själv, efter att ha vistats i Danmark, där han också var folkbokförd.

Minns ingenting

Mannen dömdes i tingsrätten till livstids fängelse, efter att en genomgått en rättspsykiatrisk undersökning, där han friskförklarades. Mannen som varken förnekade eller erkände mordet menar att han berusat tagit bussen till Lerberget och sedan börjat bråka med sin ex-sambo. Efter bråket påstår mannen att han inte minns någonting. I hovrätten ansåg 58-åringens nya advokat Mikael Nilsson att 58-åringen skulle frias eftersom bevisningen var för klen.

Livstids fängelse

Men hovrätten gick på onsdagen på åklagare Göran Olssons linje och fastställde den tidigare domen om livstids fängelse för mord. Hovrätten ansåg att bevisningen mot 59-åringen var överväldigande och att den dessutom förstärks genom ett par blodig jeans som tillhör mannen.

Mannen och kvinnan hade bott tillsammans från och till sedan 1970 och har två barn tillsammans.

Läs också:

Titti Jersler, TT