Polisen befarar upptrappat mc-krig

Men i Umeå är man inte nervös

NYHETER

Rikskriminalen befarar att Bandidos inbrott hos Outlaws kan starta mc-krig runt om i landet. Men i Umeå tar man det hela med ro.

– Det är ingen stor grej här, säger Rolf Edström, informationsansvarig vid Umeåpolisen.

Det var efter en mc-fest hos Solidos som sju Bandidosmedlemmar bröt sig in i Outlaws lokaler i Storvik utanför Sandviken. Tanken var att vandalisera klubben, enligt Gefle Dagblad. Vittnen upptäckte gänget och ringde polisen. Efter en biljakt i 160 kilometer i timmen och utlagda spikmattor så stoppades de två bilarna.

Befarar hämndaktion

De sju som häktats för inbrottet kommer från olika ställen i Sverige och rikskriminalen befarar nu en hämndaktion från Outlaws håll.

- I värsta fall spiller konflikten över på klubbarna i Stockholm och resten av Sverige, säger Thorbjörn Johansson vid Rikskriminalen till Gefle Dagbad.

En av de häktade är en 24-årig man från Umeå, och polisen där håller koll på vad som händer med mc-klubbarna. Men Umeåpolisen fruktar ingen upptrappad konflikt

– Det finns individer som bor i Västerbotten som har aktiviteter för sig, men det är ingen stor grej här, säger Rolf Edström.

Kan bero på läget

Vad det beror på att mc-gängen inte har etablerat sig i länet går det bara att spekulera i, men enligt Umeåpolisen kan läget ha med saken att göra.

– Det är ju himla långt att sitta och åka mc hit jämfört med till andra ställen, säger Rolf Edström.

Frida Sjödin