It-miljonärer vid 28 års ålder

Apberget.se är sålt till Västerbottens-Kuriren

Mångmiljonärer Markus Johansson, Peter Arkhult och Nichlas Löfdahl äger fortfarande 49 procent av apberget.se och kommer att fortsätta att jobba.
NYHETER

Tre killar från Västerbotten blir miljonärer när 51 procent av deras community säljs för mångmiljonbelopp till Västerbottens-Kuriren. Sajten är större än Lunarstorm i området och nu satsar de på att bli störst i Sverige.

– De riktigt stora pengarna kommer när vi tar det nationellt, säger Peter Arkhult, en av grundarna.

De har blivit kontaktade under flera års tid av stora aktörer på it-marknaden som har velat köpa hela eller delar av ungdomscommunityn apberget.se. Av vilka vill de inte avslöja, men det går att lista ut.

– Det är de allra största, säger Peter Arkhult.

Nu har Peter Arkhult, Nichlas Löfdahl och Markus Johansson bestämt sig. Det blir Västerbottens-Kuriren som köper 51 procent av deras livsverk för miljonbelopp.

– Vi vill inte kommentera köpesumman, säger Peter Arkhult men bekräftar att det handlar om mångmiljonbelopp.

Valde Västerbottens-Kuriren

Att de väljer ett företag som är blygsam i storleken jämfört med andra aktörer i cyberrymden handlar om att skapa sig en stabil grund att stå på.

– De kan den lokala marknaden och vi samarbetar bra med dem från tidigare. De har varit med från början, säger Peter Arkhult.

På Västerbottens-Kuriren är man också nöjd med köpet.

– Vi tror att den här typen av sajter kommer att spela en viktig roll i framtiden och vi vill gärna vara med i utvecklingen, säger Erik Orring, VD för Västerbottens-Kuriren AB.

Gått om Lunarstorm och Playahead

Apberget.se har gått om både Lunarstorm och Playahead storleksmässigt i Umeå och Skellefteå. Per dag så har sajten totalt 25 000 besök per dag i Umeå, Skellefteå, Sundsvall och Luleå. Och man nöjer sig inte med norrlandskusten.

– Om tre år är vi störst i Sverige. Det är då de stora pengarna kommer, säger Patrik Arkhult.

Frida Sjödin