Trafikkaoset håller i sig i södra Skåne

Snökaoset håller i sig i Skåne

Foto: Johan Nilsson/Scanpix
En bil bärgas från diket i höjd med trafikplats Hindby på Inre Ringvägen i Malmö efter en avåkning på onsdagsförmiddagen. Enligt uppgifter på platsen skadades en person vid olyckan.
NYHETER

Det kraftiga snöfallet och de hala vägarna i södra Skåne fortsätter på onsdagens eftermiddag att orsaka trafikbekymmer. Ett flertal olyckor har skett på kort tid och polis, räddningstjänst och ambulanser har fullt upp med att hinna med.

Strax efter 15 voltade en bil öster om Hjärup, en lastbil har vid samma tid kommit på glid och blockerar E6 vid Östra Karup och en singelolycka inträffade på väg 108 mellan Svedala och Hyby, uppger Vägverket.

Det har också inträffat en olycka vid Gårdstånga, norr om Lund strax innan 16. Där har en lastbil ställt sig på tvären och blockerar en körbana. Enligt uppgift är det blixthalka på E22 mellan Gårdstånga och Lund. Det är långa bilköer på plats.

Polisen hade vid tretiden stängt av E6 efter att en lastbil kört av vägen norr om Skegrie och trafiken fick ledas av vid Håslöv.

Vid tretiden uppgav Skånepolisens ledningscentral att ingen person ännu skadats allvarligare under eftermiddagens olyckor.

Bussar ställs in

Skånetrafiken meddelade på onsdageftermiddagen att man tvingas ställa in flera bussturer på grund av vädret.

Buss 309 mellan Veberöd och Skurup ställs in resten av dagen. Buss 308 mellan Ystad och Skurup ställs in klockan 16.40 på grund av snödrivsbildning.

Buss 165 som går mellan Lund och Trelleborg har ändrat körväg och kör tillsvidare inte på småvägarna över Gylle, och buss 182 mellan Trelleborg och Vellinge går inte över Skegrie och Räng.

Kastrup avstängd

Snöovädret har också lett till att den danska flygplatsen Kastrup tvingats stänga alla sina banor utom en. Detta har orsakat förseningar och inställda flyg. Bland annat är SAS flyg till Berlin, Stuttgart, Stavanger och London inställda i eftermiddag.

På Sturup, Malmö Airport däremot flyter trafiken ungefär som vanligt. Det har förekommit vissa förseningar, men inte längre än 20 minuter och snöröjningen håller banorna öppna.

Sveriges Nyheter