Snön orsakar köer och förseningar

Stopp i spårvagnstrafiken i centrum

Foto: Linus Nilsson, Läsarbild
En bil voltade i halkan på Kongahällavägen på Hisingen på onsdagsförmiddagen.
NYHETER

Snöandet har gjort att det råder förseningar på alla linjer i kollektivtrafiken. Kring brunnsparken står trafiken i stort sett still.

Och i Jonsered körde flera bilar in i en saltbil.

I Göteborg är det förseningar på alla linjer i lokaltrafiken, uppger Göteborgs trafikinformation.

Spårvagns- och busstrafiken mot Brunnsparken från Avenyn och Södra Hamngatan står nästan helt still. Trafikstoppet beror på ett växelfel och ingen spårvagnar kan köra på Norra Hamngatan mellan Nordstan och Centralstationen.

Krock med saltbil

Vägverket varnar för halt väglag i hela Göteborgsområdet. Snöandet har orsakat en hel del köer på vägarna. På E20, E6 och Riksväg 40 har det under dagen gått långsamt framåt. Trots flera avåkningar har inga allvarligare olyckor inträffat. Vid 12.30-tiden krockade en personbil med en saltbil på E20 i Jonsered, uppger polisen.

Personbilen körde in i saltbilen bakifrån - trots att väghållningsfordonet hade igång tre roterande varningsljus. Strax efter den första krocken körde ytterligare en personbil in i de båda krockade fordonen.

Spårvagnar krockade

I Sandarna var det rejält halt och hållplatsen fick stängas av för trafik.

Vid halv tio spårade en vagn på väg från Sannaplan till centrum ur. Fem minuter senare kolliderade en annan spårvagn med den stillastående vagnen.

Ingen ska ha skadats i olyckan och de materiella skadorna ska ha blivit mindre, uppger Spårvägen. Trafiken fick dirigeras om förbi platsen.

Mer om snövädret

Eric Thorsson, Sveriges Nyheter