Hund sköt jägare med hagelgevär

NYHETER

Den 48-årige jägaren kom hem efter rävjakten.

Då sköts han med två skott – av sin hundvalp.

Nära att amputera Milivoje Radoja, 48, var nära att få vänsterbenet amputerat efter att hans valp lyckats komma åt ett hagelgevär och sköt honom i benet.

Nu vårdas den svårt skadade Milivoje Radoja på intensiven i bosniska staden Banja Luka. Han har opererats efter att ha träffats på två ställen i vänsterbenet.

Enligt läkare hade rävjägaren tur som inte tvingades amputera det skadade benet. Skottdramat inträffade i torsdags när han kom hem efter att ha varit ute och jagat med sina jakthundar.

På gården väntade hans fem månader gamla hundvalp Gara.

– Jag skulle just gå och byta om och hängde hagelgeväret på traktorsläpet. Gara blev nyfiken på det dinglande vapnet och hoppade upp på det och, gud vet hur, sköt mig i benet, berättar han från sjuksängen, till tidningen Nezavisne Novine.

Medvetslös i en timme

I en timme låg han medvetslös på gården.

När Milivoje Radoja vaknade trodde han först att han hade drömt. Men när han såg det strömmande blodet, ringde han till sin fru och berättade att valpen skjutit honom.

Han måste genomgå ytterligare en operation. Hemma på gården väntar Gara otåligt på husses återkomst, skriver Nezavisne Novine.

Mira Micic