Partyguide för fullvuxna

I år är det 89:ornas tur att inta krogar och dansgolv, men för dig som tröttnat på den unga publiken finns många alternativ i Stockholm.
NYHETER

Över 30 och plötsligt äldst i baren? Om du känner dig som en morsa eller farsa på stan och längtar efter jämnåriga - här är din guide.

I år är det 89:ornas tur att debutera som lagliga gäster på stans krogar. Låter det fasligt ungt i dina öron?

Då kanske det är dags att söka sig bort från de allra yngsta vattenhålen.

- Jag gillar när det är blandad publik men det är klart, på vissa ställen kring Stureplan kan jag ibland känna mig lite i äldsta laget, säger Katarina Chrysander, 44.

Hon tycker inte att det är annorlunda att gå ut nu, jämfört med när hon var i 20-årsåldern.

- Nej, jag trodde kanske att jag skulle bli mognare med åren, men nej, ha ha. Fast jag är mer säker i mig själv nu, så jag behöver inte dricka så mycket. Jag vågar göra saker ändå.

Vilka går du ut med?

- Folk som har separerat och skilt sig, det är liksom "andra chansen" nu. Jag tycker om att gå ut och träffa riktiga människor, det är trist med folk som är bekväma och hellre dejtar på nätet till exempel.

Vilka är dina favoritställen?

- Antingen går jag ut direkt efter jobbet till olika pubar, som Mellow i Birkastan och Oliver Twist på Söder. Eller så jagar man killar och då blir det förfest hemma och sedan dans. Jag hatar schlager men det går att dansa till annat också, på Golden Hits och Aladdin.

Vart går ni när ni vill undvika ställen med bara 18-åringar?

Foto: Erika Stenlund
Foto: Mia Carlsson
Foto: Magnus Wennman

Kändisarna som vägrar lägga sig på soffan

Aftonbladets mingelexpert Olivia Svenson är ofta ute i svängen. Här tipsar hon om härliga kändisar som nått en mogen ålder- men inte slagit av på takten för det.

Mogna ställen i stan:

Miranda Sigander (.se)