Den okända filmen på WTC

Vanlig familj filmade hela attacken mot World Trade Center från sitt fönster

Foto: Privat
Okända bilder En familj har nu släppt en hemvideo som visar attacken mot WTC 2001.
NYHETER

I över fem år satt familjen på sin egen filmdokumentation av de fruktansvärda scenerna i samband med attacken mot World Trade Center i New York den elfte september 2001.

”Det var ett svårt beslut att släppa filmen”, skriver familjen, som i september förra året släppte filmen på nätet.

Nu finns den över 26 minuter långa filmen på sajter över hela världen, både amerikanska och svenska.

Bilderna har aldrig visats i tv eller för en bred publik på samma gång tidigare. De är filmade från familjens fönster, några hundra meter från det norra tornet.

Rasar ihop

Familjen filmar när det norra tornet brinner, när det södra tornet träffas av ett flygplan, och när tornen rasar ihop.

Man hör också hur de som filmar reagerar på vad de ser. De gråter och tackar gud att de är samlade allihop. De ber också för de människor som de förstår fallit offer för terrorattacken.

Tvekade

I en starttext skriver familjen (ungefärlig översättning):

” För fem år sedan såg och filmade vi attacken på WTC från vårt fönster, 36 våningar upp och cirka 500 meter från det norra tornet. Att släppa filmen var ett svårt beslut för oss på grund av dess känslomässiga och personliga natur och risken för missbruk.

Vi känner ändå att vårt unika perspektiv har ett stort historiskt värde och visar den skräckfyllda dagen utan pålagt ljud eller effekter som finns i andra upptagningar. Vi ber alla att visa respekt för innehållet och att vara medvetna om att vissa kan tycka att det är mycket upprörande. Var vänliga och dela bara med av filmen i sin helhet.”

Obs! Om belastningen är hög – pröva senare!

Starka bilder!