Glitter, glamour och lyx

I lördags firade homo-klubben Club KAK ett år

NYHETER

I en liten stad är det svårare att komma ut som homosexuell än i en större stad. Två killar från Köping bestämde sig därför för att synliggöra homosexuella och startade en klubb. I lördags firades ettårsdagen.

Foto: Club KAK
Daniel Larsson tror att folk i Köping har blivit mer vana vid homo-sexuella sedan homoklubben Club KAK startade för ett år sedan.

– Alla är välkomna så länge de är homovänliga, påpekar Daniel Larsson, en av arrangörerna till Club KAK (Köping, Arboga och Kungsör).

Temat är Studio 54. Och arrangörerna räknar med mycket glitter och glamour.

– Andres Esteche kommer att uppträda och vi kommer kora bästa utstyrseln, säger Daniel Larsson.

Svårare i en liten stad

Daniel Larsson och hans medarrangör Andreas Christensson startade klubben därför att de tyckte att det saknades en klubb för homosexuella i Västmanland. Daniel Larsson säger att det är svårare att komma ut som homosexuell i en liten stad som Köping än i en större stad.

– Alla känner alla. Det gör att många unga inte riktigt vågar komma ut.

Han tror att deras närvaro gör det lättare för unga homosexuella att komma ut. Och att de känner en större trygghet.

– Vi vågar stå för att vi är bögar. Då ser folk att det inte är så farligt att komma ut.

Folk är mer positiva

Även om Daniel Larsson fortfarande får höra kommentarer som ”Där kommer de där bögarna” tycker han att folk i Köping har blivit lite mer positivt inställda till homosexuella under det senaste året.

– Bland annat är det straighta personer som skriver positiva saker på vår hemsida. Folk i Köping har blivit mer vana homosexuella.

Det här är Studio 54

Maria Soläng