Turister brutalt mördade i thailändsk paradisort

Sågs dricka varsin öl på stranden - hittades ihjälskjutna

NYHETER

De två väninnorna åkte på semester till thailändska Pattaya. Sist de sågs i livet njöt de av varsin öl på stranden, strax efter ankomsten.

Timmarna senare hittades de båda ryskorna ihjälskjutna. Polisen söker nu gärningsmannen.

Tatiana Tsimfer och Liubov Svirkova hade nyligen anlänt till turistparadiset Pattaya, sydöst om Bangkok. De sågs senast i livet när de firade början på semestern med varsin öl på stranden, skriver AP.

Mysterium för polisen

Bara några timmar senare hittades de ihjälskjutna inne i Pattaya. Vittnen hörde skottlossning och såg en man försvinna på motorcykel från den strand där kvinnnorna hittades.

Det brutala dubbelmordet är ett mysterium för polisen i Pattaya, som inte ser något klart motiv. Nu jagar man efter gärningsmannen.

Pattaya är ett populärt turistmål, inte minst bland svenskar. Orten är känd för sina stränder, men också för att dra till sig sexturister och för sin höga brottslighet.

Checkade in i fredags

Enligt den engelskspråkiga tidningen Bangkok Post var de två ryskorna turister och hade ingenting med sexhandeln att göra. De checkade in på hotell i fredags för att stanna till början av mars.

Polisen trodde först att de var prostituerade och mördades på grund av någon konflikt med kunder eller hallickar.

Karin Thurfjell, TT