Knivrånet blev ett knivmord

Mördarna var ute efter 27-åringens dator

NYHETER

Mordet på en 27-åring i Bergsjön i lördags började som ett knivrån. Rånaren var ute efter 27-åringens bärbara dator.

Sent i går kväll var polisen fortfarande långt ifrån ett gripande.

Foto: Scanpix
Sent i går kväll hade polisen inga misstänkta för knivmordet i Bergsjön.

Det var strax efter sju i lördags kväll. Den 27-årige mannen blev överfallen utanför ett hyreshus på Kvad-rantgatan. Ambulans tog honom till Sahlgrenska där han förklarades död. Han fanns inte i polisens brottsregister, och i går kväll konstaterades det att han blev offer för ett rånmord.

– Det fanns vittnen på platsen. Vi sammanställer deras iakttagelser. Som det är nu finns ingen skäligen misstänkt, säger Marianne Karstorp, kommissarie på kriminaljouren.

Enligt GP.se hade gärningsmännens intresse för 27-åringens bärbara dator börjat redan på spårvagnen. Efter mordet försvann gärningsmännen med datorn.

Polisen vill inte kommentera uppgiften om att dådet utförts med knivhugg i ryggen.

Fortsatte med dörrknackning

I går tog de bort avspärrningarna men fortsatte med att knacka dörr i området. Den samlade vittnesbilden talar för att två gärningsmän flytt mot hållplatsen Teleskopgatan.

– Vi har bara vaga signalement och hoppas på hjälp från allmänhet som eventuellt har gjort iakttagelser på spårvagnen, säger polisens presstalesman Mona Nordberg.

Vid niotiden samma kväll knivskars en man på en pizzeria i Kortedala. Han vårdas på sjukhus med en punkterad lunga och brottet är rubricerat som grov misshandel.

Polisen misstänker ingen koppling till mordet i Bergsjön.

Ring polisen

Polisen i Västra Götaland är mycket angelägen om att få vittnesuppgifter kring knivrånet och mordet i Bergsjön.

Louise Jacobson (.se)