Tjuvar på flykt rammade åtta bilar

Inbrottstjuvar i stor lastbil flydde väktare och polis

NYHETER

Tjuvarna tog en stor lastbil och åkte för att länsa visningsvillan i Stuvsta. Men när väktarna kom tog de till flykten. De hann köra på åtta bilar innan färden tog stopp – utanför Huddinge tingsrätt.

Gärningsmännen hade förmodligen planerat att länsa den fullt utrustade visningsvillan på Lottastigen i Stuvsta söder om Stockholm på möbler och vitvaror. Med sig till villan hade de nämligen en större lastbil.

Men när larmet gick och väktare kom till platsen tog de snabbt till flykten.

Med väktare och polis i hasorna gick färden förbi Kvarnbergsplan i Huddinge. Där rammade lastbilen inte mindre än åtta parkerade bilar – men fortsatte flykten.

Fortsatte fly till fots

Efter en tid övergav de lastbilen och fortsatte springande. En man kunde gripas i Huddinge centrum – utanför tingsrätten.

– Han hade sprungit en bit och var mycket svettig. Därför misstänker vi att han varit med i lastbilen, säger Mikael Gustafsson, länsvakthavande befäl vis Stockholmspolisen till aftonbladet.se.

Polisen söker nu minst en till gärningsman. Tjuvarna hade inte hunnit få med sig något från villan. Man vet inte om lastbilen är stulen.

– Den har inte anmälts som stulen till polisen, säger Mikael Gustafsson.

Karin Thurfjell