Flydde kidnapparen med en säkerhetsnål

13-årige Clay Moore lämnades tejpad – sprättade upp tejpen med säkerhetsnål

Foto: Privat/polisen
Flydde 13-årige Clay Moore kidnappades av en okänd man. Men Clay lyckades sprätta upp tejpen han var bunden med med en säkerhetsnål.
NYHETER

13-årige Clay Moore stod och väntade på skolbussen när kidnapparen hotade honom med en pistol och körde iväg honom i en pickup.

Clays händer och fötter tejpades, och sedan band kidnapparen fast honom vid ett träd.

Men på något sätt lyckades 13-ingen sprätta upp tejpen med en säkerhetsnål han hade i ärmen.

Efter att ha gått en bra stund kom Clay fram till en bondgård och strax därpå kunde han återförenas med sin oroliga faster Lisa Rumsey.

– Gud vakade över honom och förde honom tillbaka till oss, säger Rumsey till tidningen Sarasota Herald-Tribune.

Med hjälp av Clay Moore har polisen i Florida nu kunnat göra en fantombild av kidnapparen. Han jagas nu över hela staten, samtidigt som föräldrar uppmanas att vara extra vaksamma på sina barn.

Dave Bristow på polisen i Manatee County säger att man är 90 procent säkra på att kidnapparen är en latinamerikansk man som kör en mörkröd, cirka 20 år gammal pickup.

13-åringen har gjort sitt bästa för att beskriva kidnapparen, men Bristow säger att de bara var tillsammans cirka en halvtimme.

– De hann inte prata så mycket med varandra

Kidnapparen tros vara i 30-årsåldern och cirka 170 centimeter lång. Enligt ett skriftligt meddelande från Clay Moores familj är pojken fysiskt oskadd.

Robert Triches

ARTIKELN HANDLAR OM