Säcken: Vi bjuder verkligen upp nu

Djurgårdstränaren trivs med den täta kampen om platserna i slutspelet

Foto: Lasse Allard, Peter Wixtröm
Hans Särkijärvi hoppas att storpublik i Globen ska hjälpa Djurgården att gå till slutspel.
NYHETER

Livsviktig nagelbitare i ett packat Globen. Då gillar Hans Särkijärvi läget.

– Det är ju detta alla vill ha, säger Djurgårdens tränare inför kvällens match mot Luleå.

Kritiken mot det utökade

Kritiken mot det utökade antalet grundserieomgångar i elitserien har tillfälligt tystnat. Trots farhågorna om alltför spretig tabell, är inte mindre än sex lag direkt inblandade i striden om slutspelsplats.

– Det är helt fantastiskt. Det är ju det här seriemakarna, publiken och media vill ha. Vi bjuder ju verkligen upp nu, säger ”Säcken” inför vad som kan bli årets sista hemmamatch.

Men i Djurgården är den tanken förbjuden. I nuläget gäller fullt fokus på nästa match och inga diskussioner om olika eventualiteter.

– Nej, vi har pratat om det förut och är färdiga med det. Men vi vet ju vad som kan hända om det inte går bra. Vi är förberedda på det mesta, säger Hans Särkijärvi.

9 000 platser bokade

Kvällens drabbning har alla förutsättningar att bli minnesvärd. Över 9 000 av Globens sittplatser var i går bokade inför matchen.

– Klart att vi vill ha publik och den är lite svårflörtad, men den kommer om det blir spännande och det blir det nu, menar ”Säcken”, som ser vissa slutspelstendenser hos sina mannar.

– Koncentrationen på träningarna är bättre och förberedelserna är noggrannare. De vill inte missa nånting så här på slutet. Den som kan koncentrera sig bäst för tillfället vinner matcherna.

Vi kan välja och vraka

Om koncentrationen räcker till tre poäng mot Luleå återstår att se. Men Dif-lägret är skadefritt och optimistiskt.

– Vi kan välja och vraka. Det är alltid skönt i slutskedet att ha alla tillgängliga. Vi känner oss starka och tycker att vi har varit bra väldigt länge.

Och hur slår man Luleå?

– Med tålamod, hårt jobb och ett visst lugn.

FAKTA/Publikligan

Johanna Frändén (.se)