Bäckman nöjd – då fortsätter Philip, 17

Danske supertalangen spelar mot Skellefteå

NYHETER

Han kastades direkt in i hetluften mot HV71 och klarade uppgiften galant.

I dag får backstjärnskottet Philip Larsen, 17, nytt förtroende i Frölunda Indians.

Foto: THOMAS JOHANSSON
Frölundas tränare Pelle Bäckman fick fart på stjärnorna Niklas Andersson och Tomi Kallio senast. Då lät han också en 17-årig dansk debutera – som imponerade direkt. ”Så rutinerat han spelade”, säger Bäckman om Philip Larsen.

Steve Kariya, Niklas Andersson, Sean Bergenheim – många Frölundaspelare som visade upp sig från sin bästa sida i lördagens möte med HV71. Men kanske mest imponerande var 17-årige Philip Larsens debut i A-laget.

”Kul att få spela”

– Det var väldigt kul att få spela. Jag tycker jag gjorde en bra match och det verkar tränaren också tycka så jag är nöjd, säger Larsen som fått idel lovord av Per Bäckman.

– Om han hade gjort en tredjedel av vad han gjorde skulle jag varit nöjd. Det var helt otroligt. Så rutinerat han spelade, säger Frölundatränaren.

Till vardags spelar danske Larsen i Frölundas J20-lag, men helgens succé har gett mersmak för A-laget:

– Absolut, jag hoppas jag får spela lika mycket mot Skellefteå.

Skillnaden mellan att spela med J20 och i elitserien?

– Det höga tempot och att man hela tiden måste vara fokuserad. Man får inte slarva. Det gäller att minimera misstagen för dem drar motståndarna nytta av direkt, säger han.

Man kan tänka sig mer tacksamma omständigheter att debutera under än i en streckstrid där varje match måste vinnas. Men det verkar inte bekomma Philip Larsen.

– Nä, jag tänker inte på det, jag fokuserar bara på hockeyn. Det är bara att köra.

Janna Roosch (.se)