Bofors ägare inte rädd för bakslag

Tror inte att rättegången får negativa följder för företaget

NYHETER

Följderna för Bofors kommer inte att bli märkbara om det blir en ny rättegång i Indien kring muthärvan för drygt 20 år sedan. Det hävdar Christer Henebäck som är informationschef för brittiska BAE Systems, där Bofors numera ingår.

– Bofors har bytt ägare tre gånger efter historien på 80-talet. Det bolag som stått i domstol i Indien har inte något med det nya bolaget att göra, säger Henebäck till Nerikes Allehandas nätupplaga.

– Juridiskt kan vi inte påverkas om det blir en ny rättegång. Det är vårt firmanamn som skulle kunna påverkas, fortsätter han.

Följder för Bofors

Frågan har blivit aktuell sedan italienaren Ottavio Quattrocchi väntas bli utlämnad från Argentina till Indien. Quattrocchi bodde i Indien till början av 90-talet och är efterlyst för att ha tagit emot mutor från Bofors i samband med Indiens köp av Boforskanoner.

Henebäck bedömer att den gamla Boforshistorien börjar sjunka undan i Indien. Lars Ångström (mp), ledamot i Exportkontrollrådet, tror dock att en rättegång kan få stora kommersiella följder för Bofors som vill sälja haubitsar till Indien.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM