Här försvinner dubbelmördaren

NYHETER

Mannen parkerade sin motorcykel vid stranden, sprang fram till kvinnorna och sköt dem flera gånger.

Sedan flydde den misstänkte mördaren på sin motorcykel – men han fångades på bild av övervakningskameror.

Två ryska turister, Tatiana Tsimfer, 30, och Liubov Svirkova, 25, hittades mördade i sina strandstolar i lördags morse på en strand i Pattaya i Thailand.

Liubov Svirkova hade skjutits fyra gånger med en 9 mm pistol – en gång i armen och tre gånger i magen. Tatiana Tsimfer hade skjutits flera gånger i ryggen på nära håll, skriver The Courier Mail.

Övervakningskameror uppsatta på området fångade den misstänkte dubbelmördaren på bild och polisen undersöker nu filmen. Upptagningen visar hur den misstänkte, en lång man i 30-årsåldern, parkerar sin motorcykel vid stranden och springer ner till kvinnorna. Sen flyr han från platsen på sin motorcykel.

"Inte prostituerade"

Den thailändska polisen misstänker nu att ett utländskt gäng, "The Chopper Gang", kan vara inblandat i mordet, uppger statliga medieföretaget Mcot.

Filmen från övervakningskamerorna måste undersökas närmare men polisen utesluter att det rör sig om ett rån eftersom kvinnornas tillhörigheter lämnades orörda.

Enligt polischef Assawin Kwanmuang var kvinnorna turister och hade ingenting med internationell prostitution att göra, vilket var en av teorierna direkt efter mordet.

Myndigheterna har utlyst en belöning på 100.000 baht, cirka 20.000 kronor, till den som kan ge information som leder till ett gripande av mördaren.

Tidigare artiklar

David Nannini Nilsson