Hittade en hel penna i kasslern

Foto: Kenneth Fridström
Kenneth Fridström blev minst sagt förvånad när han hittade en bläckpenna mitt i sitt kasslerstycke.
NYHETER

När Kenneth Fridström skulle skära upp sin nyinköpta kassler mötte han på motstånd.

– Jag trodde först att det var brosk och tryckte till. Men när jag sedan delade den såg jag att det satt en bläckpenna rakt genom kasslern, berättar han.

Kenneth Fridström och hans fru hade varit på Citygross i Hyllinge utanför Helsingborg och storhandlat. När de kom hem och skulle skära upp kasslern för infrysning möttes de av något högst oväntat. Mitt i den 1, 5 kilo tunga kasslerbiten låg en hel bläckpenna.

– Man blev ju minst sagt förvånad. Jag trodde först att det var en broskbit när jag hörde hur det knackade till under kniven. Men sen såg jag hur pennbiten stack ut, berättar Kenneth Fridström.

”Förmodar att det är sabotage”

Något frustrerad åkte Kenneth Fridström genast tillbaka till Citygross med kasslern. På chark-avdelningen fick han pengarna tillbaka och svaret ”ja det är typiskt tyskarna, köp svenskt nästa gång”.

Men när Kenneth sedan tittade på etiketten såg han att kasslern kom från det svenska företaget Fåddman.

– Det här måste vara sabotage. Kassler är ingen sammansatt köttprodukt, utan kommer som hela stycken. Det här förmålet måste ha stuckits in av mänsklig hand och jag har svårt att se hur det skulle kunna ske hos oss eller på slakteriet, säger Peter Schempp, produktionschef på Fåddman.

Titti Jersler