Sex och spänning i bokhandeln i år

Det är dags för årets bokrea

Foto: Lotte Fernvall/AP
Populära bokmänniskor Karin Fossum och Sidney Sheldon tros bli populära på årets bokrea i år.
NYHETER

Sex, spänning, fakta och fiktion.

Nu kan du få allt på samma gång. Det är dags för den årliga bokrean, och Värmlands bokhandlare är redo.

– Vi har förberett det här i över en vecka, säger Sara Pettersson, bokhandelsmedhjälpare på Lars Hjalmars Bokhandel i Karlstad.

Deckare. Det är den genren som kommer att ligga i toppen på säljlistan på årets bokrea. I alla fall om man får tro en säljexpert.

– Stig Larsson kommer nog att sälja slut ganska fort. Sedan är memoarer och biografier en populär genre just nu, säger Sara Pettersson.

Förberett en vecka

Lars Hjalmars Bokhandel slår som många andra upp sina portar klockan 24 på måndagen. De har förberett sig inför rean i en veckan nu.

– Vi har hållt på för fullt och har plockat upp alla reaböckerna, säger Sara Pettersson.

Åtta pallar med böcker

Hur många kunder som kommer i natt är svårt att säga, men bokhandeln har fått hem åtta stora pallar fyllda med böcker för att tillgodose alla bokbehov. Och anledningen till folks enorma och ständigt växande intresse för bokrean tror Sara Pettersson beror på olika saker.

– Det är lite speciellt roligt och det sker ju bara en gång om året. Många passar på att köpa de böcker som man alltid har velat ha, till exempel klassiker. Sedan tycker många att det ser snyggt ut i bokhyllan också, säger hon.

Frida Sjödin