Kvinnans advokat: Piskan ett ridspö

Solsippanrättegången: Åtalade kvinnorna nekar till koppleri

NYHETER

Vem är det som jobbar? Är det ’Therese’? Jag kommer om en kvart”. Så korta var telefonsamtalen från bordellens kunder som spelades upp för åhörarna i rätten, när rättegången mot tre kvinnor på bordellen Solsippan inleddes i går.

Foto: Scanpix
En av de åtalade döljer sitt ansikte på väg in till gårdagens rättegång.

De tre kvinnorna som står åtalade för koppleri dolde sina ansikten då de anlände till Malmö tingsrätt i går morse.

Ägarinnan, en i dag 59-årig kvinna från Billeberga, ska enligt åtalet under täcknamnet ”Therese” haft sexuella förbindelser mot betalning, bokat in kunder till andra prostituerade och även tagit provision på de andras inkomster från sexköp.

Bokade sex-tider

De övriga åtalade, en 38-årig kvinna och en 42-årig kvinna som båda kommer från Malmö, ska enligt åklagare Mats Svensson arbetat som bland annat receptionister på Solsippan och därigenom bokat tider till dem som köpt sexuella tjänster.

För att någon ska kunna dömas för koppleri krävs det att det går att bevisa att de tjänat pengar på en annan persons försäljning av sexuella tjänster.

Frågan, som Malmö tingsrätt nu måste ta ställning till, är om de tre kvinnorna fått provision på andra kvinnors prostitution. Att sälja sex är inte brottsligt, däremot att köpa och ta provision.

Piskor, kondomer och underkläder

I åklagarens bevisning ingår beslagtagen rekvisita som piskor, kondomer och sexiga underkläder. Ändå förnekar den 59-åriga kvinnan genom sin advokat Sven-Erik Ohlsson all sexförsäljning.

– En av piskorna beskrivs som ett ridspö. Och jag vet inte vad som är märkligt med att man har kondomer på sig, säger han till TT.

Rättegången fortsätter på fredag.

Kajsa Sigvardsson (.se)