Tvingades fly genom fönstren

”Gästerna är i chock”

Foto: DANIEL SJÖHOLM
FLYR FRÅN RÖKEN En brand utbröt i natt på Centralhotellet i Söderhamn. Gästerna fick evakueras och flytta till Stadshotellet.När räddningstjänsten kom till platsen slog lågorna ut ur fönstren på andra våningen.
NYHETER

Hotellgästerna låg och sov när Centralhotellet i Söderhamn plötsligt började brinna i natt.

Två tvingades fly genom fönstren.

– Det slår upp lågor från hotellet. Gästerna är i chock, säger ögonvittnet Per Engström.

Flera hotellrum brann kraftigt. Räddningstjänsten tvingades ta sig in genom fönstren för att rädda gäster på Centralhotellet i Söderhamn.

– Vi har rökdykargrupper inne i huvudbyggnaden. De genomsöker hotellet så att ingen finns kvar där inne. Det är full brand. Men vad vi vet är ingen allvarligt skadad, säger Per-Ove Johansson, brandmästare.

Larmet kom strax efter klockan halv två i natt.

– Det slog ut öppna lågor från hotellet och det var kraftig rökutveckling, säger Ulf Carnerius, vakthavande befäl vid Söderhamnspolisen.

Gästerna i chock

Sent i natt lyckades räddningstjänsten evakuera samtliga gäster. Flera tog sin tillflykt till Stadshotellet en bit bort.

– Vi har tagit in 15–20 stycken. Det slår fortfarande upp lågor från hotellet. Gästerna är i chock, de flesta låg och sov när det började brinna. Det är verkligen hemskt, säger Per Engström som jobbar som vakt på Stadshotellet.

Byggnaden förstörs

Elden spreds snabbt i den gamla träbyggnaden, enligt polisen. Branden var så kraftig att räddningstjänsten tvingades be flera andra stationer om hjälp.

– Vi kunde bara inrikta oss på livräddning. Jag tror inte att vi kommer kunna rädda byggnaden, sa Per-Ove Johansson i natt.

Ingen skadad

Tidigt i morse trodde man inte att någon var allvarligt skadad.

– Vi har ingen aning om det ligger något brott bakom. Vi kommer spärra av området för teknisk undersökning, säger Ulf Carnerius.

Jill Sjölund