Erkände knarkinnehav utan att ha knark

Hade inget när polisen sökte igenom bostaden

NYHETER

En 33-årig man erkände både eget bruk och innehav av narkotika vid en razzia.

Men något knark återfanns aldrig, skriver vf.se.

Det var mot gymmet i Grums som polisens ungdomsgrupp slog till och genomförde en knarkrazzia på torsdagen. Cirka tio personer befann sig i lokalen och två av dem, 19 och 33 år gamla, greps på plats, uppger vf.se.

- Det visade sig att den yngre av dem hade 400 tabletter med sig in i lokalen. Det var bland annat anabola steroider och testosteron, säger Niklas, chef för ungdomsgruppen, som inte vill gå ut med sitt efternamn.

Inget knark i bostaden

När polisen frågade den andra gripne så erkände han på studs både eget bruk och innehav av narkotika. Men när polisen åkte till 33-åringens bostad så fanns det inget knark där.

– Risken finns att någon i lokalen ringde och tipsade någon i bostaden innan vi hann dit, säger Niklas till vf.se.

Männen släpptes

Männen fördes ändå till polishuset i Karlstad för förhör, men släpptes senare. De är fortfarande misstänkta för dopningsbrott och ringa narkotikabrott. Åklagaren valde att inte åtala männen eftersom han tyckte att det fanns för lite att gå på. Nu kan det bli aktuellt med fler knarkrazzior i Värmland.

- Vi vet att fler och fler köper den här typen av preparat över internet. Vi vet också att dopningspreparat ligger bakom både vissa misshandelsfall och riktigt grova brott. Därför är vår målsättning att följa upp den här typen av tips och göra fler tillslag i framtiden, säger Niklas.

Frida Sjödin

ARTIKELN HANDLAR OM