Olyckspar ramlade ur bärgningsbilen

89-årig man fick foten överkörd

NYHETER

Först gick det äldre parets bil sönder. Men oturen slutade inte där.

När paret sedan skulle stiga ur bilen glömde de att bilen stod på bärgningsbilen släp och ramlade handlöst ner till marken.

Sedan körde bärgningsbilen över den 89-åriga mannens fot.

När paret från Löddeköping var på besök i Lund med sin dotter startade plötsligt inte bilen. En bärgningsbil tillkallades som fraktade bilen med paret i, till verkstaden i Häljarp.

Men väl framme glömde paret att bilen var placerad högt uppe på ett släp när de skulle stiga ur. De öppnade dörrarna, hoppade ur och föll handlöst en meter ned till marken.

Körde över foten

Bärgningsbilens förare märkte till en början ingenting. Det var inte förrän han tittade i backspegeln som han såg hur högerdörren på bilen på släpet var öppen. Kort därefter hörde han hur någon skrek och såg då att det äldre paret låg på marken vid bärgningsbilens hjul. Men då var det för sent - bärgningsbilen hade redan kört över den 89-åriga mannens fot.

Föraren polisanmäld

Paret fördes till Lunds lasarett. Mannen fick en mindre hjärnblödning, sårskador i ansiktet och ett flertal frakturer på vänster fot. Hans 83-åriga hustru fick ett brott på högerarmen och fyra revbensfrakturer, uppger Helsingborgs Dagblad.

Händelsen, som inträffade den 13 februari, är polisanmäld och rubricerad som vållande till kroppskada och framkallande av fara för annan.

Titti Jersler

ARTIKELN HANDLAR OM