Blinka, Karlstadbor!

Bilister som inte ger signal retar mest av allt

NYHETER

Löfbergs Lila Arena, Mitticity och dialekten i all ära, men det som retar Karlstadborna mest är – bilförare som inte använder blinkers.

– Det här är ett ofog hos Karlstadborna, säger Hans Henriksson, trafikpolischef i Karlstad.

Efter många mejl och idogt röstande på aftonbladet.se har Karlstadborna bestämt sig. Det mest irriterande momentet alla kategorier är bilförare som inte använder den teckenvisare som enligt lag ska användas när man är ute och kör bil.

– Jag har full förståelse för att folk är förbannade på det här, säger Hans Henriksson.

Arvikaborna duktiga

Trea på stör-listan kom parkeringen vid Löfbergs Lila Arena som många av er läsare tycker kan fungera smidigare. Tvåa blev tvånget att hänga in jackan när man går på en del krogar i staden. Det var med god marginal som alternativet med blinkers tog hem förstaplatsen på listan. Till skillnad från Arvikaborna som enligt polisen är väldigt duktiga både på högerregeln och att använda blinkers så är Karlstadbornas beteende under all kritik.

– Vi är definitivt inte bra på det, jag vet inte varför biliserna är så slarviga. Och ofta är det inte ens glömska utan folk bara struntar i det, säger Hans Henriksson.

Krävs resurser

För att polisen ska kunna göra något åt det här så krävs det att man ligger i. Men det krävs att man lägger resurser på problemet.

– Vi har många arbetsuppgifter i trafiken och frågan är hur mycket tid som ska läggas på det här. Men vi kan inte ignorera det helt och hållet, säger Hans Henriksson.

Polisen vill ändå skärpa upp Karlstadbornas sinne för det lagliga.

– Det är böter på att inte ge tecken och polisen kan inte ignorera det helt och hållet. Vi får ta oss i kragen från polisens sida och visa tydligare att vi inte längre accepterar att folk inte ger tecken i trafiken, säger Hans Henriksson.

Resultatet Folk som inte duger till att peta till blinkersspaken när de svänger retar oss allra mest.

Frida Sjödin