Badkarsmordsdom står fast - får livstid

Dränkte sina 28-åriga hustru i badkaret

NYHETER

Livstidsdomen står fast mot en 49-årig man som åtalades för att ha dränkt sin 28-åriga hustru i ett badkar i Lund för sex år sedan. Högsta domstolen meddelar inte prövningstillstånd.

Hovrätten i Malmö, som fastställde domen i Lunds tingsrätt, var inte enig i sitt utslag. Ett hovrättsråd ville fria 49-åringen med hänvisning till bristande teknisk bevisning och att inget motsade att kvinnan skulle ha begått självmord. Det var också försvarets huvudlinje under de två rättegångarna.

Efterspelet till morddramat var något udda. Efter mordet försvann den misstänkte mannen med parets då 18 månader gamla son – troligen utomlands. Först i januari i fjol kunde han gripas sedan han sökt svenskt uppehållstillstånd under annan identitet.

Brotten gjorde honom stum

Mannen har hela tiden förnekat mord även om han i övrigt inte har varit särskilt talför. Under hovrättsförhandlingarna i december förra året förklarade han att chocken att vara anklagad för brottet gjort honom helt stum. Han fick därför kommunicera med sin advokat, åklagaren och rätten med hjälp av en dator och en stor skärm.

Läs också:

TT